Докато фанфарите преди откриване на световното първенство по волейбол звучат все по-силно, „Утро“ реши да провери какво става със зала „Дунав“. Тя ще е едно от съоръженията, в които ще тренират гостуващите в Русе отбори от група „Б“ - Бразилия, Франция, Холандия, Канада, Китай и Египет. 
И каква „приятна“ изненада - броени дни преди старта на шампионата залата е доникъде! Говорим за паркета - циклен и недоциклен, зарязан по средата. Една трета от него е шлайфана, но някой, както ни обясниха вчера, решил, че няма никакво време за довършването на тази операция. При положение, че се знае от година, че Русе ще бъде домакин на мачовете в една група. 
И какво е решението в този случай - паркетът да се покрие със специална пластмасова настилка. Видяхме и рулоните, струпани пред къта с паметната плоча на известния волейболен треньор Стефан Панчев. Става дума за зеленикава настилка, която прилича на балатум.   
Та според пожарната идея, взетите назаем рулони, ще бъдат положени и залепени на пода върху дървената основа. След края на световното ще бъдат махнати и когато има време, паркетът ще се доизцикли. 
Дотук добре, само че въобще не видяхме някой да работи по залата. Поне и вчера към 11 часа. Тя беше заключена, та се наложи да искаме ключ, че да видим какво точно става с нея. 
Световното започва на 12 септември. Някои от отборите обаче, каквато е практиката за аклиматизирането на спортистите от далечните държави, ще пристигнат по-рано. Което означава, че залата трябва да бъде на разположение колкото се може по-скоро.
Стискаме палци на „Спортни имоти“ да се справи професионално, хладнокръвно и в срок с лепенето на пластмасата. Дано тя да издържи, да не се набръчка и гостите да тренират нормално. Защото ако стане гаф, после има едни чичковци от световната федерация, които описват всичко в едни специални протоколи. И ще е голям минус не само за Русе, а и за България, ако отзивите не са с положителен знак.