Шофьор на лек автомобил "Субару" с русенска регистрация блъснал куче, минал през крака на стопанката му и избягал.
Инцидентът е станал в 20.30 часа в понеделник на кръстовището между улиците "Цар Асен"-"Панайот Хитов". Колата излязла внезапно на "Панайот Хитов" и директно ударила изведен на разходка йоркшир териер. Собственичката на домашния любимец се опитала да спре автомобила, но задното дясно колело минало през ходилото й и се наложило да бъде откарана с линейка в болница "Канев", където е установена контузия на дясното стъпало.
По-рано през деня са станали още три пътни инцидента, при които са пострадали четирима души.
В 8.50 часа 50-годишен шофьор на стар москвич набил спирачки на разклона за Николово по пътя Русе-Мартен, след което колата се завъртяла и се блъснала в ауди, което чакало да направи ляв завой. От удара 73-годишен пътник на задната седалка на москвича получил натъртване на дясното бедро. 
По-късно на същото място силистренско "Рено Еспейс" напуснало пътя към Русе и се блъснало в дърво, при което 22-годишният шофьор е с контузия на раменните стави, а 31-годишната му спътничка получила счупване на дясната ключица. 
Следобед в склад на бул."Липник" са се блъснали два електрокара, от което единият водач получил охлузване на левия глезен.