"Дунав" загуби с 1:3 срещу "Лудогорец" с детински грешки в защита. Русенският отбор можеше да допусне и още голове. Трите попадения обаче трябва да служат като задължително азбучно помагало при тактическото обучение на млади футболисти. 
Първата топка в мрежата на Филип Димитров бе след двойно подаване, което разсече защитата. Кешеру пусна пас в коридор и останалият сам Джоди Лукоки нямаше как да сбърка.
Голът за 0:2 на Клаудио Кешеру трябва да засрами и заводски отбор. Вляво от Димитров се изпълнява корнер. Вандерсон центрира, топката лети 35 метра и пада върху волето на румънеца. Че е централен нападател, че се е изнесъл извън пеналта и атакува топката необезпокояван оттам, никой не се сеща. 
Изпълнение като на тренировка, признава после Кешеру с доволна усмивка. 
Да се чуди човек що за подреждане в дефанзива беше този подарък за "Лудогорец"! Все пак говорим за играчи от Първа лига. 
Това разиграване между Вандерсон и Кешеру в стил "Нека да се забавляваме", е обидно и за феновете на "Дунав". Смешно е да се допускат такива гафове, дори  срещу класни отбори като "Лудогорец".
За 0:3 картинката с неориентираната защита се повтори - пас зад гърба й, техничен изстрел на Кешеру между шпагата на Георги Динков и вратаря Димитров. И още една топка, разтресла гредата след шут на Бакалов. 
"Лудогорец" буквално разкъса "Дунав" с атаки по фланговете, дублиране на крилата, подавания в дълбочина зад тромавата защита. При това го направи някак като на разходка, без видимо напрежение. Само можем да си представим какъв би бил резултатът, ако домакините бяха включили на пълна газ.
И накрая 1:3 за утеха след солова акция на Иван Коконов.
Да загубиш от "Лудогорец" не е срамно. Трябва да признаем даже, че дунавци се стараха. Дадоха каквото могат. Гафовете им обаче бяха наистина притеснителни, направо нелепи. Не е нужно човек да е тънък психолог, за да разбере, че и в този мач футболистите бяха притеснени от голямото име на съперника, а плодовете на такива притеснения винаги са горчиви. Дано играчите по-бързо се отърсят от стреса и да изчистят бързо грешките, защото на 15 септември ще бъдат домакини на "Етър". А срещу такива съперници вече нямат право на грешни стъпки.
Класиране  
1. "Левски"         19
2. ЦСКА         16
3. "Лудогорец"     14
4. "Берое"         12
5. "Черно море"     12
6. "Ботев" /Пд/     10
7. "Локомотив"     10
8. "Славия"         9
9. "Витоша"         9
10."Етър"          7
11."Ботев" /Вр/     7
12."ДУНАВ"         6
13."Септември"      4
14."Верея"          2