Плочките в шестте прохода на подлеза на Кръговото бяха прясно боядисани с бяла боя надвечер в неделя. Така боята скри надписите, драсканиците, признанията и глупостите, изрисувани със спрей и с обикновени флумастери от преминаващи вандали. В късния следобед работници вече мажеха със сива боя бетонните конструкции, които си стояха в първозданния им вид от самото им поставяне. 
Редки минувачи в неделния ден се заглеждаха и одобрително кимаха срещу чисто белите стени. И се чудеха колко ли време ще останат белналите се плочки - дали ще дочакат да започне Световното по волейбол, или преди това ще се намерят нови драскачи. 
Очевидно са се намерили дори по-рано от предполаганото. От общината вчера съобщиха, че на видеозаписите от охранителните видеокамери се вижда как две момичета рисуват по стените на подлеза на кръстовището в неделя вечерта. Миналата седмица отново беше счупено и огледалото в подлеза, припомнят от общината. 
Оттам обясняват, че кметът Пламен Стоилов редовно сезира писмено областната дирекция на МВР и двете районни управления с настояване да се установят нарушителите и да се предотвратят други вандалски прояви. Настояваме за налагане на наказания на родителите на извършителите, както и за възстановяване на щетите, казват от Бялата сграда. 
Освен това общината приканва гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения, на имейл [email protected] или на тел.112.