Издадена е червена бюлетина на Интерпол за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Тази вечер Специализираният наказателен съд освободи тримата задържани след акцията в хотел “Маринела” - това са сина на фамилията Вълчо Арабаджиев, както и Ромелия Кирилова и Елена Караянчева. Всеки от тях трябва да внесе парична гаранция от 20 хиляди лева.

Съдът отхвърли доводите на прокуратурта, че има опасност тримата да се укрият или да извършат друго престъпление. Не се съгласи и с аргумента на държавното обвинение, че фактът, че Вълчо Арабаджиев учи в Лондон и много дълго време пребивава там е причина той да бъде задържан в ареста, защото може да се укрие във Великобритания, тъй като според съда това означава, че трябва да се ограничава свободното движение на хора, стоки и услуги на територията на ЕС.

В мотивите към съдебното определение съдът записа още, че Вълчо Арабаджиев през по-голямата част от съзнателния си живот е живял извън България и може да се допусне, че не може да знае или да предполага какъв е произходът на парите на родителите му, които той е съхранявал в банкови сейфове на свое име.