В Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Апостол Арнаудов" учебната 2018/2019 година вече започна. Русенското средно училище отвори врати за 25-те гимназисти от Североизточна България, които се подготвят по националната програма "Обучение за IT кариера", за център на която е избрана ПГЕЕ с партньорството на Русенския университет. 
В събота бе първият учебен ден от втората година на първия випуск. Учениците, които успешно са издържали всички изпити след отделните модули на подготовката, се събраха завчера в залите на ПГЕЕ. Те ще преминат по две петдневни обучения в последните ваканционни дни, които техните връстници ще прекарат безметежно. След още две двудневни занимания предстои първият за тази година изпит, обясни зам.-директорката на ПГЕЕ Галя Стоянова, която е координатор на проекта за центъра в Русе. Момичетата и момчетата, които са включени в програмата и идват за занятията от Габрово, Разград, Търговище, Силистра, Павликени, Елена, са настанени в сградата на Средношколското общежитие. Останалите са от Русе - от Математическата и Икономическата гимназии, от Европейското и Дойче шуле.  
В момента се подготвя началото на обучението по програмата и за втория випуск, който вече е сформиран. Дотогава се надяваме да оборудваме нова компютърна зала с 32 преносими компютъра, които получихме преди дни от Министерството на образованието и науката, съобщи директорката на ПГЕЕ Надежда Русева. По друга национална програма - "Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищно образование" - МОН предоставя 700 лаптопа на училища в цялата страна, предимно на математически гимназии, радваме се, че нашето професионално училище е оценено високо и е включено в този списък, коментира Русева. Признателни сме на министъра за тази висока оценка и я тълкуваме като отговорност за работата ни в бъдеще, добави тя.