От 3 септември сутрешният блок на БНТ 1 отваря нов прозорец за регионите с преки включвания от телевизионните центрове в Русе, Варна, Пловдив и Благоевград. Състоянието на пътя Русе-Бяла и съдбата на проекта за магистралата до Велико Търново е темата на русенския екип за първото за сезона издание. 
В програмата на БНТ 2 от 10 септември се възобновява културно-образователното предаване „Добро утро с БНТ 2“, а всеки вторник домакинството ще бъде русенско. От 1 октомври по БНТ 2 стартира ежедневен едночасов културен слот, Русе ще се включва всеки вторник от 18.15 часа. В първата седмица на октомври започва и ежедневно предаване за образование, от Русе то ще се излъчва всяка сряда от 17.30 часа. 
Поредицата „Златни ръце“ ще представя всеки вторник майстори-занаятчии от Русе и от Северна България, в същия ден в рубриката „10 хиляди крачки“ ще се показват в пет минути и най-интересните места и градски забележителности от Русе. Веднъж в месеца в понеделник от 20.15 ч в предаването „Репетиция“ ще намира място най-интересното културно събитие от региона, а в неделя от 10.30 ч поредицата „Домът на вярата“ по БНТ 2 ще разказва за монасите в манастирите в Северна България.