Бившите шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов влязоха в Националната следствена служба тази сутрин, за да бъдат разпитани във връзка с тежката катастрофа край Своге, предаде БГНЕС.

Навлизане Дончо Атанасов каза, че е извикан в НСлС в качеството му на свидетел. В качеството на свидетел ме викат, поне така е написано в призовката, каза преди да влезе в НСлС и Лазаров.

В четвъртък няколко часа продължиха разпитите на регионалния министър Николай Нанков, председателя на УС на АПИ инж. Светослав Глосов и директора на Института по пътища и мостове инж. Веселин Димитров в Националната следствена служба. В следствието бяха призовани и още двадесетина служители на АПИ във връзка с разследване на качеството на пътя, където стана трагичната катастрофа с автобус на 25 август, при която загинаха 17 души, а 21 бяха ранени.

След повече от три часа разпит регионалният министър Николай Нанков заяви, че ще има наказани за катастрофата край Своге и че част от консорциумите са започнали да отстраняват дефектите по пътя край Своге.