От кого да се учиш на психологическа стабилност и устойчивост на корта, ако не от рекордьора по титли от Големия шлем (20) и бивш номер 1 в света - Роджър Федерер? По същият начин си е отговорил и Григор Димитров през 2016-а години.

Това разкри швейцарецът в интервю за медиите отвъд Океана. Преди 2 години Гришо поискал съвет от тенисиста, с когото най-често го сравняват.

"По едно време през 2016 г. Григор дойде при мен и ми поиска съвет за психическата настройка, който аз му дадох. Тогава той имаше всякакви проблеми. Ние имахме просто обикновен разговор и аз съм щастлив, че той си взе някои поуки от него и промени нещата при себе си", разказа Федерер.

Швейцарецът не пропусна да засипе с похвали българина, който в момента е номер 8 в света. Той обаче заяви, че не приема сравнението между двамата, въпреки че имат сходен стил. В ролята на Григор пък Федерер е бил в началото на своята кариера, когато е бил определян за "новия Пийт Сампръс".

"Той носи много нови елементи в играта, защото не са много играчите по света, които могат да направят нещата, които той умее. Да, той може би прилича донякъде на мен, но пък едно време ме сравняваха с Пийт Сампрас. И аз винаги казвах на хората: "Аз не съм Пийт Сампрас, той не е мен." Всеки от нас е себе си и носи собствения си стил и съдба.", заяви категорично Фед. 

Днес Федерер ще играе във втори кръг на Откритото първенство на САЩ. Негов съперник ще бъде Беноа Пер.