Спешен ремонт за изкърпване на дупките по пътя край Своге започна снощи. Едва вчера следобед Агенция "Пътна инфраструктура" е изпратила писмо до двете фирми, ремонтирали участъка, с което настоява да асфалтират дупките по трасето, съобщиха източници от фирмите.

С екипа ни обходихме маршрута от Своге до село Елисейна по сигнал, че снощи след 21 часа спешно и аварийно са били ремонтирани дупките по трасето. Преброихме над 10 дупки, на които е положен пресен асфалт.

Снощи по тъмно пътят е асфалтиран в продължение на километри.

Големите тирове навлизат наляво, и който идва от Своге направо е в насрещното. Ремонтирано е снощи. Щом може да се работи и нощно време.

По закон ремонт се прави след съгласувателно писмо и би трябвало да са информирани общината и полицията, които да реорганизират движението, но не са.

Зам.-кметът на Своге, който е участвал в спасяването на пътниците от автобуса след катастрофата, е подавал десетки сигнали за некачествения път. 

„След дъжд качулка,трябваше да се случи такова нещастие, за да се вземат подобни мерки”, каза инж. Валентин Михайлов.

Той обясни, че не са били уведомени и нямат официално писмо, че ще има такова изкърпване.

Управителят на фирмата "Мегаинвест - холд", която е асфалтирала пътя от Своге до Елисейна обаче, потвърди пред bTV, че асфалтирането е поискано от АПИ.

"Еми, АПИ са възложили спешно да се отремонтира, където има забележки, и съответно сме предприели конкретните мерки да бъдат възстановени в гаранция тези проблемни участъци, които не са дефектирали много, където има дребни забележки са отстранени, да вярно е”, обясни Цветан Цветанов.

Писмото за спешния ремонт е изпратено от АПИ до двете фирми вчера следобед, от агенцията отказаха да го предоставят на bTV.

Всеки ден в района на дефилето на пътната настилка се срутват камъни, но понеже няма кой да ги почисти, се налага на полицията да свърши тази работа.