„Дунав“ ще може да разчита на ганаеца Дерик Менса в идния мач срещу „Лудогорец“ в Разград /2 септември, 21 часа/. Футболистът получи жълтата си карта от последния си словенски отбор, а и клубният администратор Огнян Цветанов уреди правата му в БФС.
Ако старши треньорът Малин Орачев прецени, Менса може и да попадне в групата. Има значителна вероятност дори да е титуляр на „Лудогорец Арена“, тъй като се очаква сериозна битка в средата на терена, а и наставникът на русенци може би ще заложи на по-дефанзивен подход в мача срещу шампионите. Първите отзиви за африканеца са много добри, остава да видим какво ще покаже в официален двубой.
Както „Утро“ вече писа, с жълта карта е и тунизиецът с френски паспорт Ахмед Бен Аша. От „българския отбор“, както наричаха „Дунав“ преди две години, остава все по-малко.
Разбира се, „Дунав“ не може да догони недостижимия  „Лудогорец“, който се презареди по традиция с нова и скъпа чуждестранна колония. Разградчани подписаха преди дни договор с дефанзивния халф от Южноафриканската република Мей Махлангу. На линия вече е и бразилецът Жозе Брандао, който може би ще направи дебют срещу „Дунав“ предвид факта, че „орлите“ ще играят утре с „Торпедо“ /Кутаиси/ мач реванш от турнира Лига Европа. 
За Брандао за нула време се изписаха куп елейни слова. Той бил толкова добър, че до последно за подписа му се борел и грандът „Сантос“. Той обаче избрал българския клуб, тъй като бил наясно в какъв силен европейски отбор отива. Визитката на играча обаче малко си противоречи с ореола му за суперзвезда. 23-годишният нападател е играл за последно в бразилската Серия „Б“, като през тази година има 18 мача с 9 гола.