Иван Горанов от „Левски“, Кристиян Малинов от ЦСКА и Стивън Петков от „Ботев“ (Пловдив) се очаква да станат част от националния отбор за първите мачове на България в новия турнир Лига на нациите.

След силните си изяви напоследък тримата логично са заслужили доверието на селекционера Петър Хубчев. Специалистът ще им изпрати повиквателни за предстоящите мачове срещу Словения в Любляна на 6 септември от 21:45 часа и Норвегия в София на 9 септември от 19:00 часа. За левия защитник на „Левски“ Иван Горанов това ще бъде първо участие в „А“ отбора.

Юношата на „сините“ винаги е изтъквал колко голямо желание има да играе и с националната фланелка, докато Малинов вече има дебют за първия отбор на България. През 2015 година селекционерът Ивайло Петев го пусна като резерва при загубата с 0:4 от Турция в контрола. Стивън Петков има срещи за селекцията до 17 и до 19 години.

Преди дни Хубчев обяви на кои от играещите в чужбина футболисти ще разчита за мачовете със Словения и Норвегия, а в близките дни се очаква и официалния списък с избраниците от Първа лига. Сред тях няма да бъде Георги Петков.