Многобройната Кочовска фамилия се събра на родова среща в събота в Горно Абланово, за да си припомни корените, описани от Пламен Теодосиев в книга с биографични данни и снимки. Теодосиев е трето поколение в рода, бивш консул в Турция и инициатор на срещата.
Родоначалници на рода са дядо Божин и баба Елисавета. Божин е роден през 1886 г. в с. Чатма, днес – Босилковци. На 12 години остава сирак и близките му го изпращат чирак в дома на лелята на Елисавета. Бил много трудолюбив и бащата и майката на Елисавета решават да ги оженят.
През 1918 г. Божин заминава на фронта, като оставя баба Елисавета да се грижи за трите им невръстни деца. Пленен е и попада на гръцки остров, където остава четири години. Не е известно дали е успял да избяга, или са го пуснали, но за да се върне при семейството си, вървял пеша до Горно Абланово и ги прегърнал щастлив, че се завърнал жив и за него войната свършила.
След това им се раждат още четири деца общо станали седем - трима братя и четири сестри. Всички те завършили основно образование и макар да имали възможност да продължат да учат и да работят на други места, родителите им настояли да останат и да им помагат в селото. Голяма част от техните деца и внуци обаче са се изучили и сред тях има лекари, учители, преподаватели, инженери, летци, юристи и др. Общо родът на баба Елисавета и дядо Божин днес наброява 99 души, от които 7 деца, 16 внуци, 26 правнуци, 33 внуци на внуците и 17 внуци на правнуците.
На срещата освен много просълзяващи спомени, имаше и богата фолклорна програма, а Кочовци си направиха и много снимки, които ще бъдат запазени за следващите поколения в рода. А по предложение на Пламен Теодосиев всички решиха да си правят родова среща всяка последна седмица от август.