Младо момиче нападна посред нощ в дома й пенсионирана учителка. Инцидентът е станал около 4 часа сутринта в петък, в центъра на Русе. Според пострадалата жена и нейния съпруг момичето е било под въздействието на алкохол. То е задържано, но на този етап от полицията не дават информация за самоличността му.
75-годишната бивша учителка Антоанета Аркалиева е трудно подвижна. Живее със 77-годишния си съпруг, който също е дългогодишен преподавател. Жената разказва, че се събудила през нощта и чула странен шум на терасата. Когато излязла да провери какво става, видяла непознато момиче, полегнало на масата. Помислила, че не му е добре, но впоследствие видяла, че е във видимо нетрезво състояние. Момичето настоявало да влезе в къщата, твърдейки, че вътре са нейните приятели. Успяло да се вмъкне в коридора и започнало да удря по огледалата. Пенсионерката се изплашила и се развикала съпругът й да се обади на полицията, при което момичето бързо избягало.
Докато мъжът й чакал униформените, се чул шум от счупени стъкла. Оказало се, че този път непознатата е влязла през прозореца в спалнята. Когато възрастната жена влязла да види какво става, момичето се развикало, че ще я убие и я хванало за врата да я души. Пенсионерката загубила равновесие и паднала, а нападателката избягала.
В това време полицията вече била на място и помогнала на пострадалата. За щастие тя се е разминала само с натъртвания, но стресът от преживяното все още е много силен. Случката събрала хора на улицата, сред които жената успяла да идентифицира и момичето, което било задържано. Пред органите на реда обяснило, че сбъркало къщата, в която били с компания. От полицията обясниха, че се извършва проверка по случая.