Георги ХРИСТОВ
Загиналият в катастрофа на летище Балчик с малък двуместен самолет бизнесмен Севдалин Вълнаров е русенец, който никога не е забравял родния си град. Нещо повече - въпреки че от години живееше и работеше във Варна, 52-годишният Вълнаров бе основен спонсор на клуба по тенис на маса „Дунав“. С неговото финансиране мъжкият тим спечели през последните две години отборната титла на България, а женският състав неизменно бе в Топ 3. Дунавските състезатели бяха и в ядрото на националните състави.
„Севдалин обичаше спорта. Живееше срещу залата по тенис на улица „Щип“ и от момче харесваше тениса на маса. Беше скромен човек, държеше на думата си и ни помагаше много. Вече се беше преместил във Варна и пак беше до нас. Още не можем да повярваме в случилото се“, заявиха за „Утро“ от СКТМ „Дунав“.  
Севдалин Вълнаров загина на 24 август вечерта, пилотирайки ултралек двуместен самолет, който се разби на летището в Балчик. Самолетът се приземил твърдо, след което подскочил и се преобърнал. Като любител-пилот русенецът имал около 60 летателни часа. 
Вълнаров е възпитаник на Математическата гимназия в Русе. После завършва ВНВТУ „Тодор Каблешков“, специалност „Транспортно строителство“ с квалификация строителен инженер. От 1989 до 1996 година е офицер във войските на Министерството на транспорта. От 1999 до май 2014 година е собственик и управител на фирма „Рубикон инженеринг“ ООД с предмет на дейност независим надзор в проектирането и строителството. През май 2014 година фирмата се преобразува в еднолично акционерно дружество, в което нашият съгражданин е изпълнителен директор. Той бе и председател на УС на Българската асоциация на консултантските фирми по железопътно строителство.