С минута мълчание ще започнат всички срещи от Първа и Втора професионални лиги, които се играят днес (26 август) и в понеделник (27 август).

По този начин ще бъде почетена паметта на хората, загинали след тежката катастрофа с автобус край Своге. 16 от пътниците починаха, а други 27 пострадаха, след като рейсът, с който се връщаха от екскурзия, излезе от пътното платно. Обстоятелствата около трагедията все още се изясняват.

В официално съобщение на своя сайт от Българския футболен съюз изразиха съболезнования на семействата и на близките на загиналите.

"С минута мълчание ще започнат всички мачове под егидата на Българския футболен съюз на 26 август, неделя, и на 27 август, понеделник, в памет на жертвите от тежкия пътен инцидент с автобус край град Своге в събота.

Ръководството на БФС и клубовете-членове на БФс изразяват своите искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите в катастрофата, която помрачи съботната вечер на България. Бог да прости загиналите и да помага на техните близки да преодолеят ужасната болка от загубата!", пише в краткото съобщение.