Волейболният отбор на „Дунав“ тренира вече в продължение на няколко дни. През октомври тимът ще дебютира в Суперлигата. По този повод разговаряхме с помощник треньора Красимир Миронов.

- Г-н Миронов, колко конкурентен ще е отборът на „Дунав?
- По принцип по тези въпроси трябва да говори старши треньорът Петър Шопов, но ще си позволя и лично мнение. Ще имаме добър отбор, това е факт. Като за първа година в елита смятам, че ще ни подхожда място в първата осмица. 
- Как върви подготовката?
- Сутрин сме във фитнеса или на стадион „Дунав“, следобед се готвим в тренировъчната зала на „Арена Монбат“.
- Ще има ли нови или освободени волейболисти?
- Мисля, че не.
- Контроли?
- Рано е. 
- С какво чувство очаквате мачовете от световното първенство в Русе?
- Веднага трябва да кажа, че русенските фенове случаха с жребия. Безспорно тук ще е най-силната от всички групи. Ще е голям празник. Да поразсъждаваме само - кога ще можем да видим на живо отбори като Франция и Бразилия! Това са колоси в световния волейбол. В тези мачове всеки лев за билет ще си струва цената и още как. Лично аз очаквам с интерес мачовете в „Арена Монбат“.
- На кои волейболисти трябва да обърне внимание русенската публика?
- В Русе няма да видим слаби играчи. Повечето ще са наистина на световно ниво. Според мене обаче двама от тях ще бъдат големите звезди - французинът Ървин Нгапет и бразилецът Бруно Резенде. Нгапет играе на позицията на така наречената четворка - посрещач-нападател. Резедне е разпределител. Изключителни играчи! Ако феновете искат да разберат за какви волейболисти става дума, нека да приемат, че единият е волейболният Кристиано Роналдо, а другият - Лионел Меси.
- Значи, да се готвим за шоу?
- Абсолютно! Най-голямата полза обаче ще бъде за децата. Надявам се, че мечовете от световното ще им подействат толкова заразително, че когато тръгнем към залата, да заварим десетки русенчета, които искат да тренират волейбол. За мен това е и основният смисъл на двубоите през септември.