Световна премиера с пълния състав на всички участници в проекта на италианския композитор и музикант, известен в арт средите с псевдонима Мистерия, ще бъде направена на 23 септември в Пловдив. Това съобщи русенката, която е едно от основните действащи лица в проекта - Цена Стефанова Керчева. Метъл версията на емблематичната творба на Антонио Вивалди „Четирите годишни времена“ ще прозвучи от сцената на Античния театър в града, който догодина ще бъде Европейска столица на културата. 
На Цена са поверени основни вокални партии в творбата на Мистерия, самият той е на клавишните, Леонардо Поркеду и Микеле „Dr.Viossy“ Виони са китаристите, участват още цигуларката Аби Щалшмид, Куенти Корнет, акустична китара, Дино Фиоренца, бас, Марк Крос, барабани, както и още трима вокалисти - Николета Роселини, Димитър Белчев и Ангел Шатцитеодору. В Пловдив „Вивалди метъл проджект“ ще се впише в програмата на музикалния форум „Sound Of The Ages 2018“. 
Преди година в Русе Цена и Мистерия приповдигнаха лекичко завесата над мистериозната интерпретация на Вивалди. А съвсем наскоро проектът пожъна шумен успех на традиционния фестивал в Ките, Финландия.