Възрастен мъж стана поредната жертва по кошмарната отсечка Русе-Бяла, но този път трагедията настъпи не заради безразсъдно изпреварване на тесния и претоварен път, а вероятно заради внезапно прилошаване зад волана.
Малко след 8 ч вчера стар опел започнал плавно да се отклонява наляво при спускане по Мойсев баир към Русе и се ударил в камион с прасета от свинекомплекс „Голямо Враново“, пътуващ в обратната посока. При сблъсъка предната лява гума на товарния автомобил се спукала и той се обърнал вдясно, а опелът се завъртял, отскочил встрани и се блъснал в движещ се към Русе микробус. 
Ударът е бил толкова жесток, че на разследващите им бяха необходими часове, за да установят кой е загиналият човек и откъде е. Следобед стана ясно, че жертвата е от свищовските села и е на 72 години.
Другите участници в произшествието се разминаха само с шока от преживяното и отказаха медицинска помощ.
Изкачвах баира, когато срещу мен челно тръгна зелена кола. Опитах да свия вдясно, но той се насочи рязко към предницата на камиона и се удари със сила в лявата гума, която се спука. След това се унесах и не можах да овладея камиона, понеже товарът е живи животни, каза шофьорът на тежкия автомобил.
Водачът на микробуса Росен Русев допълни, че пътувал към Русе, а на двайсетина метра пред него слизал по баира опел, който в един момент леко започнал да навлиза в насрещната лента и се блъснал в камиона срещу него, завъртял се и се ударил в буса. 
Точната причина на състоянието му ще изясни назначената аутопсия. Засега предположенията са, че на загиналия му е прилошало и е изпуснал контрола над колата. Окончателен отговор на всички въпроси обаче ще даде съдебният лекар.
Това е десетата жертва по пътя Русе-Бяла за осемте месеца от началото на годината и третата на Мойсев баир.