Юлкюн Ахмедов Хасеинов по прякор Пипито, който уби баба си Хатидже на 17 август през нощта, остава за постоянно в ареста, реши вчера Окръжният съд. Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство, за което законът предвижда от 10 до 20 години затвор.
Пипито се нахвърлил върху възрастната жена, след като преди това обърнал няколко шишенца мастика по 200 грама пред магазина в Голямо Враново, стана ясно в съдебната зала вчера при гледането на мярката за неотклонение на убиеца. Със замъглена от алкохола глава 34-годишният здравеняк се прибрал вкъщи, пребил баба си до смърт, сложил я в леглото й и си легнал в своето да спи. На сутринта Пипито видял, че 82-годишната старица е зле и повикал майка си, на която казал, че баба му е паднала вечерта и се е наранила лошо. Жената повикала линейка и полуживата Хатидже била откарана в УМБАЛ „Канев“, където не след дълго издъхнала.
Аутопсията показала, че възрастната жена е пребита със зверски удари по главата и по тялото. След като вече нямало как да лъже повече, Пипито си признал за побоя и бил арестуван.
Пипито живеел с 82-годишната си баба от години, като вземал минималната й пенсия с пълномощно от пощата в селото. Преди 10 години той бил женен, имал дете, което обаче починало и това го озлобило, а като се напиел, ставал агресивен. Според хора от селото Юлкюн често малтретирал баба си след запой. Миналия петък алкохолът и агресията му го превърнали в убиец.
Прокурорът по случая вчера настоя Хюсеинов да остане в ареста, защото макар и реабилитиран заради предишно дребно престъпление, за което бил наказан с пробация, сега може да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като го чакат минимум 10 години затвор. Адвокатът на подсъдимия поиска да му бъде наложен домашен арест, защото Хюсеинов е съдействал на криминалистите по време на разследването, има постоянен адрес в Голямо Враново и по показание на негови близки бил добро момче. Самият Юлкюн помоли също за домашен арест, защото в ареста, където бил от четири дни, не му харесвало. Съдията беше непреклонен и го прати за постоянно в ареста, където да чака началото на делото.