Световният номер 1 Рафаел Надал обяви, че е готов да страда на корта, за да защити титлата си от Откритото първенство на САЩ, което започва в понеделник. Надал ще се изправи срещу сънародника си Давид Ферер в първия кръг, като може да срещне съперника си във финала миналата година Кевин Андерсън на четвъртфиналите, докато Роджър Федерер и Новак Джокович са в другата половина на жребия.

"Ние страдаме на корта, но това е и наслада, защото това е нашата работа. "Тренираме всеки ден, за да сме готови за действие, за състезание. Това важи още повече за големите турнири. Енергията тук в Ню Йорк не може да се сравни с никъде другаде. Обичам вечерните сесии, обичам връзката ми с публиката. Винаги се чувствам добре тук", коментира испанецът, който в началото на месеца спечели титлата от Мастърса в Торонто, след което пропусна надпреварата в Синсинати.

"Резултатът в Торонто ми даде възможност да почина малко. Както всички знаят, вече не съм чак толкова млад. Опитвам се да запазя тялото си, за да играя възможно най-дълго. Това е нещо, което наистина искам да постигна. Това е - почивах, тренирах и сега съм тук", допълни трикратният шампион.