Григор Димитров ще трябва да се справя с труден съперник още на старта на четвъртия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ.

Жребият определи българинът да се изправи срещу 101-вия в световната ранглиста Стан Вавринка.

Швейцарецът има 3 титли от Големия шлем в кариерата си, като през 2016 г. триумфира именно на US Open. Той обаче получи тежка контузия в коляното през 2017 г. и се смъкна доста надолу в подреждането. 

Григор, който е поставен под номер 8 в схемата на турнира, и Вавринка ще изиграят осми мач помежду си и втори за настоящия сезон. Българинът има 4 победи срещу 3 успеха за опонента му. Двамата играха за последно на "Уимбълдън", където Димитров допусна обрат и бе отстранен след оспорван двубой.

Иначе българинът попадна във втората четвърт на схемата, където ще трябва да се бори за по-предно класиране с Милош Раонич (в трети кръг) и Джон Иснър (в четвърти кръг). При успех, той ще срещне Хуан Мартин дел Потро, който е водач в тази част.

Димитров никога не е прескачал четвърти кръг на турнира, като през миналата година отпадна във втори след загуба от Андрей Рубльов.

Шампионът от миналата година Рафаел Надал ще започне защитата на титлата си срещу Давид Ферер.

Жребият определи на четвъртфинал евентуално отново да се осъществи сблъсък на корта между Новак Джокович и Роджър Федерер. Именно двамата решиха съдбата на титлата в Синсинати преди седмица, а краен победител стана сърбинът.