Старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев бе категоричен, че отборът ще даде всичко от себе си, за да спечели трите точки срещу „Септември“ /София/. Двата тима ще се срещнат днес от 18.45 часа на Градския стадион в мач от първенството на Първа лига.
„Съперникът играе силно като гост. Разполага със сериозни изпълнители при изграждане на контри, затова не бива да се хвърляме сляпо в атака. Запишем ли победа, ще се придвижим към средата на таблицата. Така ще добием и допълнително самочувствие след мачове, в които играхме прилично, но не спечелихме точки“, каза Орачев.
Той няма да използва новите попълнения - ганаеца Дерик Менса и тунизиеца с френски паспорт Ахмед Сами Бен Еша, макар че ги определи като „агресивни футболисти“, които ще бъдат в полза за играта на отбора в средата на терена. Причината е, че жълтите им карти все още не са пристигнали и засега е трудно да се прогнозира кога правата им ще бъдат уредени.
Всички други играчи са здрави и готови за мача със „Септември“. 
По принцип в „Дунав“ продължават да се оглеждат за халф с градивни качества, но било трудно да се намери такъв тип футболист.
На въпрос на „Утро“ дали вижда разлика във възможностите на отбора от миналото първенство и сегашната селекция, Малин Орачев отговори така: „Сред хората, които си тръгнаха, имаше трима класни, ключови футболисти. На тяхно място, ако изключим Георги Динков от „Берое“, взехме играчи от тимове във Втора лига. Не казвам, че нямат качества - напротив, но ще им трябва време да се приспособят към по-динамичния и бърз стил на игра в елитната дивизия. Според мене по-важното е от всички играчи да се направи добра отборна спойка“. 
Наставникът коментира и темата с феновете: „Нека да подкрепят отбора, защото той е техен. Лесно е да се радваме, когато „Дунав“ побеждава“, по-трудното е, когато има проблеми“.
В заключение стана ясно, че в паузата на Първа лига заради мачовете на националния отбор дунавци ще играят контрола с „Добруджа“. Тепърва ще се уточнява дали проверката ще е в Добрич или Русе.