Филмът „8 минути и 19 секунди“ по разкази на един от най-четените съвременни български писатели Георги Господинов ще видят русенци благодарение на кампанията на Българската национална телевизия „Пътуващо лятно кино“. Русенци ще видят лентата на 26 август, неделя, от 20.30 ч пред Доходното здание - и с това започва вторият тур на кампанията. 
Премиерата на копродукцията на БНТ и VIP Media Film бе на 22-я „София Филм Фест“ в началото на годината. Това е дебют в пълнометражното игрално кино на Господинов. Лентата е съставена от 6 късометражни филма, заснети от различни авторски екипи по новели от сборника „И всичко стана луна“. Режисьор на „Обащиняване“ е Петър Вълчанов, на „Дъщеря“ - Кристина Грозева, Надежда Косева режисира „Старецът и морето“, Владимир Люцканов - „Закъснелият дар“, Любомир Младенов - „Лицата от последните дни“, а Теодор Ушев - „Кристин, която маха от влака“. Впечатляващ е и актьорският състав, взел участие в продукцията: Ирмена Чичикова, Светлана Янчева, Симон Варсано, Иван Бърнев, Китодар Тодоров-Кито, Цветан Алексиев и Христо Димитров-Хиндо.
Освен филма „8 минути и 19 секунди“ по време на прожекцията в Русе ще бъдат показани и още две продукции - детският късометражен филм „Пеперуди“ с участието на актрисата Койна Русева и „Оона“ на режисьорa Зайда Бергрот. 
От Русе Пътуващото лятно кино на БНТ продължава своето турне в Исперих, а след това се насочва към морето - Девня, Варна, Бяла, Бургас, Царево, Лозенец и къмпинг „Градина“. Седмият сезон на кампанията ще бъде закрит на 8 септември в София с филма „Възвишение“ на режисьора Виктор Божинов по едноименния роман на Милен Русков, другия изключителен съвременен български автор.             У