Ново убийство стана в Голямо Враново за по-малко от година и половина. В петък вечерта 34-годишният Юлкюн, известен с прякора Пипито, така безмилостно пребил баба си Хатидже, че няколко часа по-късно жената починала в русенската болница „Канев“. 
Убиецът наивно опитал да лъже полицията, че няма нищо общо със смъртта на старицата, но лъжите му не минали и той е вкаран в ареста. 

Пипито живеел с 82-годишната си баба от години, като получавал минималната й пенсия с пълномощно от пощата в селото. 
От първата си жена младият мъж имал дете, което преди 10 години починало след боледуване и това го променило много, казаха вчера хора от селото. 
Вместо да го направи по-смирен, страданието превърнало покрусения баща в звяр. Семейството му се разпаднало, след развода Юлкюн нямал постоянна работа, пиел много и ставал злобен към всички, а накрая изкарвал яда си върху гърба на баба си и лягал да спи. На сутринта пак започвал да я налага за пари, макар че възрастната жена нямала, защото дори не виждала пенсията си. 
В края на миналата седмица тормозът върху Хатидже станал постоянен. В петък вечерта се разиграл поредният епизод от кошмара в къщата на ужасите. След като пребил за пореден път баба си с юмруци, Юлкюн я сложил в леглото. На сутринта, вече изтрезнял, мъчителят на Хатидже я видял, че бере душа и повикал майка си. Пред нея започнал да съчинява съшита с бели конци история, че предната вечер баба му паднала лошо и се наранила. Майката извикала линейка и бабата била откарана в болница „Канев“, където починала, въпреки огромните усилия на лекарите да я спасят.
Извършената в понеделник аутопсия показала, че смъртта е настъпила от множество рани по главата и тялото, които Хатидже не може да си нанесе нито сама, нито при каквото и да е падане. Във вторник в селото пристигнали четири патрулки с полицаи, които задържали Юлкюн. След първоначалните опити да се измъкне, той направил пълни самопризнания. Ако по време на предстоящия процес бъде признат за виновен, внукът може да влезе в затвора за срок от 10 до 20 години.
Това е вторият шок за селото, което още не е забравило убийството на 68-годишна жена, извършено на 15 май миналата година от търсещ интимна близост 66-годишен мъж. Злодеят, който междувременно получи инсулт, е осъден на 10 години затвор, които излежава в Белене.