Русенски медици помогнаха на възрастна пациентка не само с професионализма, а и с човечността си, съобщи доц.Севдалин Ангелов. 
Лекари от клиниката по ортопедия и травматология към Университетска болница „Канев“ събраха помежду си нужните за нова тазобедрена става на 86-годишната Йорданка Тричкова пари, освен това ще подпомогнат и за възстановителния период след операцията. 
„Благодарна съм на лекарите, положиха много грижи за мен. Трудно е, защото живеем само двамата със сина ми. Моята пенсия е 360 лева, а неговата - 370 лева“, разказа възрастната жена.
Ортопедите ще направят още един жест към бедната и болна старица. Чрез доц.Ангелов, който е и общински съветник, ще бъде внесено предложение Йорданка да бъде подпомогната и от община Русе. Тази подкрепа обаче може да бъде оказана най-рано в края на септември.
63-годишният син на оперираната жена, който освен че не вижда страда от епилепсия и други съпътстващи заболявания, също не е оставен на милостта на съдбата. Докато майка му се възстановява, той е настанен в социално заведение, където за него ще бъдат полагани непрекъснати грижи.