Аз много пъти им правих предсрочни парламентарни избори и знаете резултатите. И пресконференции правих. Да им угаждаме и на всеки шест месеца да правим предсрочни избори, това ще е прецедент в Европа.

Това коментира в парламента премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

С изказването си Борисов отговори на народния представител от БСП Румен Гечев, който по време на дебатите в днешното извънредно заседание се обърна към управляващите с думите: „Оставките по казуса „Олимпик“ няма как да останат само на ниво КФН, така че желая успех на предсрочните избори“.

„Непрекъснато искат оставки. Тези, дето купуваха гласове и имат повдигнати обвинения, правят закони и искат оставки. Тези, които направиха кризата 1996 година, банковата, направиха пенсиите 3 долара или сринаха КТБ, се изказват“, подчерта премиерът.

Във връзка с кризата с неработещия Търговски регистър Борисов коментира: „Ако цялата Комисия по финансов надзор има вина, естествено, че трябва да си отиде цялата. Но както в БНБ, така и в КФН председателят не носи отговорност за ресорите“.

Премиерът призова фирмата, поддържаща Търговския регистър да не бъде пресирана при работата си по възстановяване на данните. „Направих всичко възможно, защото това е сложна материя. Всяко едно избързване може да „счупи“ системата“, допълни министър-председателят.