Аз с Ралица Агайн не съм се чувал, не съм се виждал от години сигурно. Нито съм я чувал, нито съм я срещал последните години и доклад при мен не е идвал. След като вие заговорихте публично за извънредно заседание, я извиках да я разпитам.

Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна по време на извънредното заседание на Народното събрание заради казуса с фалиралото кипърско застрахователно дружество „Олимпик“, което засяга около 200 хил. българи, сключи застрахователни договори. По-рано заместник-председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Ралица Агайн подаде оставка, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът предложи да се създаде работна група, която да излезе с решение дали Гаранционният фонд да се намеси в казуса с „Олимпик”.

Нашето място днес не е тук. КФН е избрана от парламента, КФН се отчита пред парламента, по каква работа ни викате тук, обърна се Борисов към Корнелия Нинова.

Каква отговорност ние да понесем? Оставката (на Ралица Агайн – бел. ред.) дали ще се приеме или не, това не ни решава проблема, добави Борисов.

Преди това премиерът заяви, че по никакъв начин не се е месил, но това, което е изискал от службите е показало, че има сериозен проблем със застраховките.