70-годишна жена се преобърна с колата си на завой по второстепенния път Иваново-Две могили вчера следобед. Колата се е превъртяла няколко пъти и се наложи спасителният отряд от противопожарната служба в Русе да реже ламарините, за да бъде извадена пострадалата и да бъде откарана от Спешна помощ в болница „Канев“.
Няколко часа преди това моторист се удари в автомобил на улица „Потсдам“ в Русе и бе откаран на лечение с две фрактури. Предстои да се изясни кой носи вината за сблъсъка.
Няколко катастрофи, за радост без жертви, са станали в събота и неделя в Русе и региона заради висока скорост и неспазено предимство.
Най-тежкият инцидент е настъпил в неделя около 11.50 часа в местността Обретенски липи, когато „Фолксваген Шаран“ с унгарска регистрация се е разцепил на две по ширина след тежък удар в крайпътно дърво, но 52-годишната жена зад волана като по чудо се разминала само с леко ранена ръка.
Същият ден към 19.30 часа близо до разклона за Екзарх Йосиф три румънски мотора предприели изпреварване на „Фолксваген Пасат“ на път за Дунав мост. Първите две машини успели, но третия мотоциклет, марка „Кавазаки“, се блъснал в задницата на колата. От удара возещата се на задната седалка 30-годишна жена паднала на земята и си счупила таза.
Още един моторист лежи в болницата със счупен таз, след като в събота около 19.30 часа автомобил му отнел предимството в ринга на кръгово кръстовище на бул.“Тутракан“ и повалил 44-годишния мъж на асфалта. 
Малко преди полунощ същия ден шофиран от 27-годишен мъж мерцедес навлязал в насрещната лента до разклона за Пиргово по пътя Русе-Бяла и блъснал странично идващо ауди, при което двама пътници в мерцедеса получили рани по лицата.
Черната серия през уикенда завършил 18-годишен младеж с БМВ, който малко след 6.30 часа сутринта излетял от същия път близо до един от разклоните за Две могили и колата спряла в дърво. При катастрофата младият шофьор и седящият до него спътник се разминали с охлузвания и натъртвания, но возещо се на задната седалка момиче е на лечение в болница със счупени ребра.