Ако Малин Орачев смята, че като остави топката в полето на съдиите, те ще почнат да се самобичуват, греши дълбоко. Бургазлията Валентин Железов, за когото неслучайно писахме обстойно в навечерието на мача срещу "Славия" като потенциална и грозна заплаха за феърплея, и колегите му няма да се трогнат. Не ще и кажат - както вероятно се надява Орачев - ние няма да правим повече така!
Напротив - пак ще правят така. Срещу който отбор обаче им изнася. Срещу други ще бъдат много внимателни. 
Ако Железов имаше малко свян и ако все пак е гледал запис от мача, трябва на момента да хвърли свирката. Не, как ще се откаже от тлъстите хонорари! Изпускат ли се добри пари за калпави решения! Освен това Съдийската комисия ще отмине и този фрапантен случай с дежурното: "Ами, така е видял съдията, така е свирил!". Значи, Железов е последна инстанция - нещо като божество! Той не подлежи на ревизия. 
И, забележете, за да изглежда строг, справедлив и респектиращ, комедиантът от Бургас изтича през целия терен, за да покаже жълт картон за симулация на Мухамаду Н`Дайие. Вместо да даде абсолютна дузпа. Само след минутка я даде, но в наказателното поле на "Дунав"! При това Галин Иванов бе в чиста засада.
Тази гилотина съсипа "Дунав". Бургаският съдия буквално обезглави отбора в ключов момент. Ако мислите, че сме силно пристрастни, ще ви напомним какви бяха коментарите в студиото на "Диема". Там бяха категорични - чиста втора дузпа за "Дунав", никаква за "Славия", засада на Галин Иванов!
Хубаво, ама трите точки са за "Славия" и Железов най-вероятно спи спокойно, потупан по-рано по рамото от босовете на "Славия". Какво му е - никой няма да го закачи. И така до следващия кръг, когато пак ще съсипе някой скромен отбор без лоби в БФС.
Всъщност много ще е интересно каква ли ще е оценката на Железов от съдийския наблюдател. Разбира се, тя няма да види бял свят, защото в БФС спазват повелите на мафията, най-главната от които е омертата. Ама, ей тъй, поне да му дръпнат малко ушите на четири очи. 
И тази няма да стане. Може даже да го похвалят, а и няма да му се наложи да издума като оцапало се до ушите момченце: "Повече няма да правя така!"
Така че, г-н Орачев, наивно е да чакате самооценка от железовци и кукловодите им. Стегнете отбора си, тренирайте дузпи, вярвайте повече в себе си, мислете умно, като играете, вземайте бързи решения. 
Кой знае - може и с някой като Железов щастието все пак да бъде някога и на ваша страна.