Диана Петкова е една от най-известните русенски фризьори и единствената българка, завършила Санктпетербургската академия за имиджмейкъри. Има две шампионски титли по фризьорство през 2000 и 2001 г., национално признание като най-добър колорист на България през 2010 г., успешни участия в Париж на световния конкурс „Mondial coaffur beaute“ и на световните награди на „Вела“. И целият този опит, натрупан през 27-годишната й успешна кариера, естествено я води едно стъпало по-нагоре. Като имиджмейкър Диана Петкова има професионална подготовка да прави цветоанализ и анализ на личния стил, подпомага изграждането на личния гардероб на своите клиенти, като ги консултира при пазаруването на дрехи и аксесоари. Със своите теоретични и практически знания тя ще бъде полезна и на читателите на „Утро“, за които специално ще подготвя съвети как да изглеждат модерни, да се чувстват комфортно и това да не им струва цяло състояние. За лични консултации с нея можете да се запишете на следните телефони: Салон „Коса и стил“ в комплекс „Евас“: 082 823392 - фризьорство, 082 828551 - козметика, салон „Имидж студио“ на ул. „Константин Величков“ 21: 082 523392.

Ето че се изтърколи и лятото. Вече е средата на август. Даже лятната почивка ми се струва далечен спомен. Толкова дълго я чаках, а тя... просто отмина. Има една китайска притча, в която поуката е, че всичко отминава. И натоварените делници, и дългоочакваните празници, и преброените дни лятна отпуска - всички са подвластни на негово величество Времето. Само дето на нас ни се струва, че то ту забавя, ту забързва, а понякога просто препуска.
След като вече споделих своя опит в стягането на багажа за ваканция на море, почти сглобихме Идеалния гардероб, откривайки своя цветотип и личен стил, дойде време да се поглезим, защото идват големите разпродажби!!! Не знам за вас, но аз
обожавам сезона на намаленията
Нека да бъдем професионалисти и да кажем, че те биват "middle season" - тук отстъпките са 20-30%. И сезонът на голямото "SALE". Това са истинските разпродажби, когато говорим за пазаруване "на половин цена", а често достигащо до минус 70%. Да, наистина е възможна такава цена.Аз лично съм пазарувала и на минус 90%, вярно в чужбина, но сега с тези възможности за онлайн пазаруване такива намаления са напълно реални.
Битува мнение, че пазаруването по време на разпродажби често се превръща в безмислено харчене на пари за ненужни вещи, съпроводено със загуба на неопределено време. Разбира се, че е възможен и такъв сценарий. Но само за тези, непросветени в тънкостите на шопинга, с големи финансови възможности и още по-големите дрешници. За всички нас това е възможност да се сдобием с нещо мечтано, но сравнително недостъпно и не толкова належащо.
Кои вещи отговарят на това кратко описание?! За всеки са различни, но може да се открие много общо. На първо място да не забравяме, че намалението е на пролетно-лятната колекция. Ключовата дума е пролет, така че
някои от дрехите и обувките могат да послужат успешно и през есента
Това е първото, на което трябва да заложите. Палто, тренчкот, парка, кимоно - връхните дрехи, особено на добрите марки, струват немалко. Така че точно сега може да се сдобием с мечтаната дреха. Ако обикновено пазарувам от "средно скъпия" сегмент магазини, сега мога да си позволя палто от "скъпия бутик", защото и там отстъпките са 50% и повече.
Средствата, с които разполагам са едни и същи, но цената вече е два пъти по-ниска. Този принцип важи за големите покупки и за "базовите" вещи в гардероба ни, които трябва да са от качествени материи, т.е. да струват повече. Базова е дреха с проста кройка, перфектно подчертаваща вашата фигура, в неутрален цвят от вашата индивидуална палитра, в сравнително класически вариант, без акцентни елементи или ярки щампи.
Дреха, която може да носите 5-6 години, съчетавайки я с различни по стил, цвят и форма аксесоари
и винаги да се чуствате актуално и модерно. Например палто - сиво, малко под коляното, кашмирено с прав, леко втален силует, с едноредно закопчаване и малък ревер. Такова палто аз бих носила с рокли с дължина около коляното, дънки с прав крачол или цигара. Също с панталон с това описание, но и с клош, писъка на сезона.
Виждате голямата вариация от дрехи, а цветовете им, подходящи за моя летен цветотип, са сиво-синьо, бледо розово, сиво-лилаво, тъмно синьо. Чантите, с които може да се носи, са в синкаво бордо и виолетово кафяво, а обувките и ботите варират от бордо, през синьо до сиво- черно. Материите - кожа, велур и набук. Друга подходяща покупка могат да бъдат класически сини прави дънки, без скъсани участъци, кабзи, камъни и бродерии. Такъв модел перфектно се аранжира в бизнес кежуал стил, подходящ за офиса. А със сатенен топ под сакото, може да добие и вечерно звучене. С рокля "прегърни ме" дънките просто избухват в моден тандем, подходящ за разходки и екскурзии.
Моят фаворит в есенните тенденции /за тях ще говорим следващия път/ е туидът.
Този аристократичен плат, който Карл Лагерфелд издигна в култ
заема все по-голяма част от колекциите на масовите марки като "Зара", "Страдивариус", "Бершка". Освен красив, туидът е топъл и удобен за носене. Разноцветните нишки и възелчета носят такъв емоционален заряд, а и се съчетават перфектно с изделия от деним, дори със спортни дрехи. Както се казва, няма нови модели, има ново стилизиране. Именно неочакваното съчетаване на различни по стил, материи, предназначение вещи, правят вашия аутфит актуален за лятото на 2018 г. Рокля от памучен туид, кожа, рокля-риза, рокля на точки - това са някои от хитовете на есента. Може да ги откриете и в летните разпродажби.
Пуловерите от пролетните колекции, които ще се пренесат и в есенните, са на раета или с леопардова шарка. Суитчърите са с бродерии, лепенки, нашивки и най-вече с качулка. Наричат ги "худи" и ги носят или с дълги миди поли, плисета, или под сакото с дънки. От обувките и ботите за есента ще са хитови тип мъжки на висока подметка, от лак или кожа с кабзи или камъчета. Ботите тип байкърски или каубойски просто не трябва да подминавате равнодушно. А цветовете определено са с метален блясък - златно, сребърно, перлено.
И не на последно място може да си закупите красива официална рокля
Да не забравяме, че сезонът на сватбите е в разгара си. А и новогодишните празници не са толкова далече. Видите ли роклята на мечтите си, направо я купете на разпродажба, не чакайте до Коледа. А ето и последното ми предложение - бански костюм. Може би сте се сдобили в началото на лятото, но ако случайно карате с миналогодишния... Сега е моментът. Особено, ако посещавате СПА центрове или са ви изненадали неочаквано с пътешествие до топла дестинация през зимата. Не са ли? Е, има още цяла есен да го сторят. Дотогава имате възможност да се подготвите за него, започвайки именно с нови бански.