Въпроси, които вълнуват българи, работили в Германия и очакващи пенсии за този свой стаж, ще получат отговори през септември. От 18 до 20 септември Националният осигурителен институт ще бъде домакин на традиционните българо-германски консултационни дни, като за първи път инициативата ще се проведе едновременно в два български града. На 18 и 19 експертите от България и Германия ще отговарят на въпроси на гражданите в НОИ в Русе, а на 20-и - във Велико Търново. 
4 експертни екипа от двете държави ще дават индивидуални консултации по конкретни случаи, свързани с пенсионните права на българи с осигурителни периоди и в България, и в Германия. Срещите със специалистите по социално осигуряване са безплатни и могат да се проведат както на български, така и на немски език. Гражданите могат да питат за всичко - от правото за получаване на пенсия до конкретния очакван размер на бъдещата им германска пенсия. 
Желаещите да се включат в консултациите е добре да се запишат предварително, тъй като срещите ще стават по предварително изготвени графици. За Русе записването става на телефон 082/816115 или на адрес: [email protected].