Старши треньорът на "Дунав" Малин Орачев нарече "Славия" "добър и стабилен отбор, който играе приятен футбол". 
Двата тима ще се срещнат утре на стадиона в "Овча купел" в мач от петия кръг на първенството в Първа лига. Двубоят ще започне в 18.30 часа. 
"След желанието, с което момчетата играха срещу "Левски", отборът тренира с настроение. Целта е ясна - ще играем за точки, тъй като са ни много необходими. Доволен съм от старанието на всички момчета. Надявам са, че тимът ни ще се подобрява с всеки мач", каза Орачев на пресконференция вчера.
Той обясни, че контузеният на мача с ЦСКА Красимир Станоев е възстановен напълно. Бразилецът Дуда, който подписа договор преди седмица, за първи път ще бъде включен в групата. Ганаецът Дерик Менса, за когото "Утро" първи писа, че парафира контракт за две години, няма как да тръгне за столицата, тъй като жълтата му карта не е налице.
"Що се отнася до дошлия на проби тунизийски футболист, ще видим какво може до края на седмицата. Тогава ще решаваме дали заслужава предложение за договор", каза Орачев.
Отборът ще тръгне днес към София, а в от 18.30 часа ще излезе за тренировка на столичен терен. 
Старши треньорът се върна и към мача срещу "Левски".
"Загубихме, защото класата на някои футболисти на съперника си каза думата. Можехме да вземем нещо повече от този двубой, но не ни достигна малко смелост, самочувствие и опит", анализира наставникът.  
Той отчете, че ходът с включването на Иван Коконов като вътрешен халф се е оказал добър. 
"Доволен съм от неговото представяне. По принцип всеки офанзивен футболист трябва да играе еднакво добре по целия фронт на атаката", заяви старши треньорът.
Той намери, че бразилецът Глаусио да Силва влиза в час след всяка тренировка.
"Виждам, че напредва и израства. Става все по-добър. Надявам се да е силен и в мачовете", каза Орачев, който изрази удовлетворение и от формата на Светослав Ковачев. 
"Младо момче е, има качества. Разговарял съм с него и знае какво искам - да играе хитро в позиции, когато е очи в очи с бранителите на съперника, да търси пространства, да влиза смело с топката в половината на противника", обясни Орачев.
"Утро" го попита дали някои резултати на други отбори в първите кръгове от първенството не го озадачават.
"В Първа лига има 4-5 тима, които са с крачка пред другите. Останалите отбори са с изравнени възможности. Който загуби концентрация за миг и не играе на 100 процента, винаги може да загуби", коментира старши треньорът на "Дунав".