8 798 803 лева получи Русе за реконструкцията на бул."Трети март" и укрепването на Сарайския мост. Парите се осигуряват по съвместен проект между община Русе и Окръжния съвет в Гюргево по трансграничната програма, а във вторник зам.-кметът Страхил Карапчански подписа договора за финансиране. Предвидено е основната пътна артерия в Западна промишлена зона - булевард "Трети март", да бъде цялостно ремонтиран и модернизиран, а конструкцията на проблемния от много години Сарайски мост да се усили.   
Булевардът, който е с дължина 2200 м, ще бъде с четири ленти - по две в посока, и два тротоара с плочки. Ще се направи и велосипедно трасе. Местата на спирките на градския транспорт ще бъдат запазени.
При ремонта на Сарайския мост ще се обхване и територията на 50 м преди и след него. Габаритът и напречният профил ще се запазят - в района на моста ширината е 14 м, която включва две платна и два тротоара. Извън съоръжението пътното платно ще се запази 9 м, а тротоарите - от 2,55 м до 1,75 м.  
През 2004 година поради опасност от изпадане на подвижните лагери под Сарайския мост е изградено стоманено подпорно скеле на бетонови фундаменти. По-късно е извършено и аварийно укрепване на западния устой и греди на съоръжението. След предстоящия ремонт подпирането на централния отвор ще бъде премахнато, за да може да се използва пътят под моста.
В румънската си част проектът предвижда закупуване на оборудване за "Пътна администрация", "Гранична полиция" и "Пътна полиция" към Окръжния съвет в Гюргево. Наред с това ще бъде изготвена обща стратегия за безопасност на движението в трансграничния регион Русе-Гюргево. Общата стойност на проекта е 13 634 196 лв., а продължителността му е 36 месеца. 
Както е известно, по програмата за трансгранично сътрудничество общината получи финансиране за четири проекта на стойност 33 милиона лева. Освен реконструкцията на бул. "Трети март", цялостно ще бъде ремонтиран и един от най-натоварените и критични участъци в Русе - бул."Липник". Предвидена е и цялостна рехабилитация на Пантеона на възрожденците и пълен ремонт на Художествената галерия.