С мачовете от Първа лига някои отбори я подкараха през просото. Да си спомним само странните резултати "Славия"-"Витоша" /Бистрица/ /0:2/ и "Черно море"-"Септември" /1:5/. 
След гръмката си победа във Варна същите тези "септемврийци" пък загубиха у дома срещу опашкаря "Ботев" /Враца/ с 1:2. Георги Стоичков вкара автогола на века. Десният бек на столичани залегна на плонж с глава след безобидно центриране и красиво заби топката в мрежата на съотборника си Валентин Галев. Нататък бе една мъка и една илюзия, че "Септември" иска да обърне мача.
За разлика от другите сезони, фокусниците в Първа лига взеха ранни мерки със съмнителни резултати в самото начало на първенството. Така се прави. Сега трябва да се избачкат добри пари в букмейкърските къщи из Азия, защото към края е някак неудобно, пък и гадните медии почват да бучат.  
Разбира се, ние въобще на намекваме и не говорим за черно тото. Такова в България никога не е имало, няма и няма да има. Доказателства - още по-малко. Феърплеят царува. 
Резултатът от схемата е, че врачани, които бяха без точка, вече имат 3 и се изравниха с "Дунав".
Мътен, кървав, конкурентен и по английски редовен ще е този шампионат. Само дето зрителите са гледали предварително някои от мачовете и затова ги няма на трибуните.