Сигнал за поставена бомба в сградата на общината, изкара вчера по обед незабавно по тревога всички служители. Предупреждението за взривно устройство е подадено на телефон 112 в 13.05 часа, като такъв сигнал постъпва за първи път от години. В сградата на площад "Свобода", където се намира и областната управа, са нахлули полицаи, които за около 10 минути са опразнили всички кабинети. Работните си места са напуснали и хората от тел. 112, като техните ангажименти са били пренасочени към колегите им от страната. Евакуирани са и работниците, които поправят покрива. Полицаите веднага отцепиха входовете с жълта полицейска лента и не допускаха граждани, а огнеборците разпънаха и шлангове, които да се използват при необходимост. 
Сградата ще бъде затворена до днес на обед, но въпреки че целият персонал бе освободен, част от служителите вчера изчакваха на пейките пред общината. Някои от чиновниците коментираха, че са си оставили включени компютрите и климатиците, тъй като заради тревогата веднага са се изнесли. Зам.-кметът Иван Григоров дори каза, че е оставил на бюрото ключовете за дома си. 
Предприети бяха всички мерки, като след проверката на експертите се оказа, че сигналът е поредната фалшива бомбена заплаха. Малко след 15:30 часа вчера полицаите и пожарникарите започнаха да прибират лентите и разпънатите шлангове.