Времето ще бъде слънчево и топло, в низините – горещо. Максималните температури ще бъдат между 29 и 33 градуса, предаде репортер на БГНЕС.

В следващите дни ще остане слънчево и топло, като се очаква и температурите да се повишат с няколко градуса. На Успение Богородично – сряда, ще има разкъсана облачност, ще остане топло с температури отново между 29 и 33 градуса. В четвъртък в низините ще бъде доста горещо, но температурни рекорди не се очакват. В Южна България на места термометрите ще показват 34-35 градуса, за София около 29-30 градуса. В петък съществена промяна на времето не се очаква, остава слънчево и горещо. Сутрешните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса, а дневните до около 35 градуса.

В събота се очаква да превали и прегърми в Северозападна България, но ще остане топло. В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево с температури до около 34 градуса. В неделя температурите слабо ще се понижат, слаби превалявания се очакват на места в Западна България. Остава топло.