"Дунав" загуби в събота вечерта с 1:2 домакинския си мач срещу "Левски". Ето как според нас се представиха футболистите на старши треньора Малин Орачев.
Филип Димитров - нямаше вина за головете, бяха неспасяеми. Отрази обаче други опасни удари. Като титуляр за първи път заслужава добра оценка.
Христо Попадийн - игра на приливи и отливи. Когато Обертан атакуваше през неговата зона, му беше доста трудно. Оттам тръгна и атаката при втория гол за столичани. 
Мартин Ковачев - заедно с Динков изпуснаха Ейолфсон при центрирането, след което исландецът се разписа за 1:2. Изглеждаше леко уморен, въпреки това се включи на няколко пъти в атаките на отбора си. 
Божидар Васев - много активен през първото полувреме. Вкара дузпата с хладнокръвен шут. След почивката действаше повече в защита, но бе обяснимо, тъй като "Левски" натисна по двата фланга. 
Георги Динков - спокоен и умен централен защитник. Умее да се пласира добре, игра без излишни рискове. 
Петър Патев - единствената му, но фатална грешка бе онова емоционално и непремерено изчистване на топката със задна ножица, след която "Левски" вкара победния гол. Ако бе пратил топката в трибуните, никой нямаше да му се сърди. Без тази грешка щеше да заслужи много добър за работата си в средата на терена. 
Бранимир Костадинов - не игра в предишния мач, сега получи доверието да е титуляр, но не го оправда.
Борислав Балджийски - стара се доста в двете фази на играта. 
Мухамад Н`Ндайие - сенегалецът винаги тича и се бори с голямо сърце, но на моменти действа глупаво и по аматьорски. Може би той навъртя най-сериозен километраж. На два-три пъти изненада с неочаквано добри пасове в дълбочина. При по-лесните на пръв поглед ситуации бъркаше елементарно при обработката на топката. 
Иван Коконов - неговото включване като титуляр се оказа добър ход. Той по характеристика е халф-крило, но задачата му този път бе да прелива като човек в средата на терена до хората в атака и обратно. Справи се доста прилично.
Светослав Ковачев - на няколко пъти надигра защитата на "Левски" с изкусни финтове. Спечели и дузпата, когато се измъкна с характер и техника от трима души. Той е талантлив младеж, но доброто му бъдеще зависи само от едно - от здрава работа във фитнеса. 
Резервите: Ахмедов се включи нелошо, а Красимир Станоев, оставен на пейката заради травма в бедрото, влезе в игра и стабилизира средата на терена. Може би трябваше да запише повече минути.