Изкусният гайдар Евтим Русков получи последните си аплодисменти - с ръкопляскания изпратиха любимия си музикант и приятел танцьорите от детския фолклорен ансамбъл "Русчуклийче", колегите му от Общинския детски център за култура и изкуство, музиканти и певци, приятелите, с които работеше вдъхновено в оркестър "Плам", много приятели. 
Евтим Русков си отиде едва 43-годишен, като според лекарите, неуспели да се преборят за живота му, причината е сърдечна недостатъчност, разказаха колеги на музикантът. Всички те ще запазят в сърцата си спомена за големия професионализъм и всеотдайност на гайдаря, неговите композиции, които вдъхваха живот и предизвикваха възторжени овации по български и международни сцени. Беше майстор и на обикновената гайда, и на каба - нямаше за него нещо от гайдарството, което да остава непостижима тайна. Смъртта му е толкова внезапна - отнесе го буквално за два часа, при това точно когато вече беше загърбил здравословен проблем и беше започнал да прави планове, свързани с музикалната му кариера, каза колежка на Евтим от ОбДЦКИ.  
Евтим беше помощник-ръководител на ансамбъл "Русчуклийче" към ОбДЦКИ и главен художествен ръководител на оркестъра. Човек, на когото винаги и за всичко можеш да разчиташ, винаги можеш да се обърнеш и за съвет, и да споделиш радост или проблем, казаха завчера колеги на музиканта, които бяха дошли на поклонението в храма "Всех Святих".