"Дунав" загуби срещу "Левски" в мач, от който можеше да измъкне поне точка. Глупави грешки и липсата на късмет попречиха да отбора да зарадва феновете в най-добрия двубой на русенци от началото на сезона. Тимът игра мъжки, задружно, бойко, смело, не трепна пред името на съперника, всички показаха сърце, но... Футболистите на Малин Орачев бяха надиграни само в последните десетина минути на първото полувреме, когато пред вратата на Филип Димитров се завъртяха мелета и серия от изстрели, спрени от телата на играчите в светлосиньо. 
Дунавци поведоха в 53-а минута с гол от дузпа на Божидар Васев. Светослав Ковачев се измъкна от клещите на трима бранители, финтира Белаид и бе подсечен. Гостите имаха претенции, че нарушението е извършено извън наказателното поле, ала съдията Станислав Ставрев  бе непреклонен. Божидар Васев не остави шансове на вратаря Мартин Полачек с шут в левия ъгъл.
"Левски" изравни бързо. В 59-а минута така и не се намери човек, който да блокира или да застане по-близо до Кабрал, чийто кинжален диагонален удар прати топката в десния долен ъгъл - 1:1. Малко по-късно се стигна и до 1:2. Обертан нахлу отляво, топката се отби от напречната греда, Петър Патев се опита да я изчисти с ефектна задна ножица, но тя попадна в столичен футболист, който центрира веднага. Исландецът Ейолфсон бе оставен непокрит и стреля с глава.
До края дунавци се опитаха да стигнат до равенство, вкараха и гол чрез Ахмед Ахмедов, но той правилно бе отменен заради засада.
С 3 точки от 4 мача "Дунав" се засили към дъното в таблицата за класиране. А следващият мач отново ще е голямо изпитание с гостуване на "Славия" /17 август, 18.30 часа/. 
"Дунав": Димитров, Васев, М. Ковачев, Динков,  Попадийн, Патев, Св. Ковачев, Балджийски, Коконов, Костадинов, Ндиайе /Ахмедов, Глаусио да Силва, Станоев/ 
"Левски": Полачек, Белаид, Ейолфсон, Найденов, Мариани, Гомес, Цветкович, Тиам, Кабрал, Костов, Обертан /Иванов, Горанов, Ривалдиньо/. 

Орачев: Играхме добре, но не показахме хладен ум

"Отборът се представи добре. Играхме с желание, настроение и агресия. Искахме да бъдем компактни, да чакаме момента си за гол. Случи се. Преломният момент бе бързото изравняване. То даде психологическо предимство на "Левски". Не можем да виним никого.  "Левски" е класен отбор, но трябваше да бъдем по-хладнокръвни в наказателното поле. Важното е, че се постарахме, че играхме добре. Когато един отбор няма точки, винаги възниква напрежение. Ако не можеш да устоиш на това напрежение, значи не си за Първа лига", коментира старши треньорът на "Дунав" Малин Орачев.