Един от емблематичните български гласове включва Русе в националното си турне. Любо Киров ще пее за русенци на 4 септември от 20.30 ч на сцената на Летния театър. Той ще представи най-новия си албум със заглавие "Както преди", но ще изпълни за своята публика и едни от най-красивите си хитове. 
Заедно с певеца в концертите се включват и други имена-емблеми като пианистът Живко Петров, китаристът Ангел Дюлгеров, басистът от Д2 Александър Обретенов, Калин Вельов на барабаните и перкусиите. Към тях се присъединяват специално за лятното турне на Любо и трите талантливи момичета от "LaTiDa" - вокалистките Деси, Бети и Яна, които са познати на музикалните фенове като бек вокали от "Гласът на България". 
Турнето на Любо Киров започна този месец от Бургас и Варна, Русе ще бъде първата спирка на певеца и неговите колеги през септември. Любо е известен не само като изпълнител, но също и като композитор, който сам пише голяма част от своите песни, освен това е автор и на текстове - има ги вече над 200. Той също е художник и продуцент. Популярният и харесван поп изпълнител стана известен като част от групата "Те", с която работи от 2000 година, но през 2007-а я напуска и започва соловата си кариера.