Да се разшири опасното кръстовище на главния път между Русе и Силистра при отбивката към село Сандрово - за това настояват жители на селото, които са готови да направят и подписка. Те искат да се предвиди лента за изчакване на автомобилите, които завиват към селото, тъй като много често в участъка стават катастрофи.
Всеки месец в този проблемен участък стават по няколко катастрофи, а миналата седмица дори имаше две за един ден. Шофьорите, които идват от Русе към селото, са принудени да спират на главния път, а това създава предпоставки за тежки инциденти. Често те са засилени и не обръщат внимание, че тези, които влизат в Сандрово, са дали мигач и изчакват. Понякога стават и верижни катастрофи, а особено зимата и когато има мъгли, инцидентите са още по-чести, каза кметът на селото Божидар Стоилов. 
Той обясни, че за да се разшири пътят и да се направи изчаквателна лента, не се изисква отчуждаване на земи, а само едно разширение на кръстовището с около 20-30 метра. По този начин водачите, които продължават в посока Силистра, ще го правят безпрепятствено, а тези, които завиват към Сандрово, ще са в отделна лента. Необходимо е обаче становище на експертите от Пътната агенция. В тази връзка кметът на селото ще потърси съдействие от Областното пътно управление, за да се реши проблемът. Жителите на селото и шофьорите, които от години настояват да се вземат мерки, са готови да направят и подписка с искането си, която да изпратят до регионалния министър Николай Нанков.