Новокартотекираният бразилски футболист Дуда няма да играе за "Дунав" срещу "Левски" днес на Градския стадион в Русе, научи "Утро". По решение на старши треньора Малин Орачев бразилецът дори няма да бъде включен в групата, тъй като имал да наваксва с подготовката. Под въпрос е и получилият травма на срещата с ЦСКА опорен халф Красимир Станоев.
"Положението със Станоев е на кантар. Здравословното му състояние не е добро", обясниха от клуба.
Мача от трибуните на Градския стадион ще изгледа и ганайският футболист Дерик Менса. Той продължава да е на проби, като се очаква, че съвсем скоро ще подпише договор.
"Аз съм левскар, но преди всичко съм дунавец. Мисля, че "Дунав" има шанс срещу "Левски". Столичният отбор не е по-силен от миналото първенство. Напротив - изглежда отслабен покрай напусналите Васил Панайотов, Антонио Вутов и особено Роман Прохазка. Въпросът е колко добър ще е тимът на "Дунав". Поне една точка от този мач ще е ценна за дунавци. Плюсът за гостите ще е импулсът в настроението им с идването на новия старши треньор Славиша Стоянович", коментира пред "Утро" председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
Всички букмейкърски къщи прогнозират категорично, че "Левски" няма да има проблем на стадиона в Русе. Коефициентът за победа на столичани варира в рамките на 1,15 до 1,30. 
От влизането си във Висшата лига отборът на "Дунав" има 6 мача срещу столичния гранд. В тези двубои русенският отбор допусна 4 загуби и направи две ремита.
Мачът днес ще започне в 21 часа.