Комедията "Женско царство" по текста на Стефан Костов ще представи русенският драматичен театър "Сава Огнянов" на Международния фестивал на дунавските театри в град Гюргево. Постановката е на Орлин Дяков, сценографията и костюмите - на Виолета Радкова и Веселин Николов, хореографията - на Богдан Донев. Ролите се изпълняват от Дина Шошева, Татяна Цветкова, Любомир  Кънев, Ивайло Спасимиров, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Крум Берков, Косьо Станев. 
Международният фестивал на дунавските театри в Гюргево събира за 21-ви път трупи, които работят в градове по поречието на Дунав. Тази година той ще се проведе от 29 октомври до 4 ноември. Русенското представление ще бъде на 3 ноември, ден преди официалното закриване на театралния форум.
В 21-ото издание ще вземат участие два театрални състава от Румъния - откриването е поверено на домакините от театър "Тудор Виану" от Гюргево, които ще представят рядко поставяната пиеса на Албер Камю "Състояние на обсада", а на 30 октомври театър "Жан Барт" от Тулча ще покаже "Вечеря за глупаци" на Франсис Вебер. В останалите дни публиката в Гюргево ще види Papiertheater /"Хартиеният театър"/ от Нюрнберг и неговата постановка "Щастливият Ханс" на Йоханес Фолкман, спектакъла на "Spirit Szinhaz" от Будапеща "Догодина по същото време" на Бърнард Слейд, "Евгений Онегин" на Пушкин в интерпретация на Младежкия театър от Нови сад и "Кащанка" на Антон Чехов, подготвен от театър "Вировитика" от хърватското градче Вировитица. Финалът на фестивала ще бъде поставен с постановката "Уау!" на словашкия частен театър "Дебрис" от Братислава по текст на журналиста Еуген Гиндъл. 
Организаторите на фестивала от театър "Тудор Виану" възнамеряват тази година да включат в програмата и други арт събития, които да направят по-въздействащо театралното изкуство, като покажат неговото взаимодействие с живопис, поезия, музика.