Информационна табела за училищен ремонт представлява своеобразно изпитание за нервите на хората, които уважават българския език. Правописните грешки в таблото, което е поставено точно на входа в едно от най-старите и донеотдавна елитно русенско училище - „Христо Ботев“, направо бодат очите на грамотните минувачи. По-интересно е, че никой от учителите, които минаваха и минават оттам, не се е възмутил. „ОбразовЕтелна структура“ е написано в горната част на метровото табло, а по-надолу някой в унес е добавил повечко буквички: „БезопаснОСНи условия на труд“. 
Инак табелата е издържана в духа на непреходните и създаващи собствени граматически норми чиновнически правила: да се ръсят главни букви където трябва и където не трябва. Например думичката „проект“ задължително се изписва като собствено име - вероятно защото напоследък най-важното и най-доходоносно занимание е правенето на Проекти.
Въпросната табела с неграмотния правопис най-вероятно ще посрещне ученици и учители на 15 септември, ако дотогава не осъмне някой ден с поправки с червен маркер. Та дано фирмата, която я е поставила, най-после да я смени.