Станислав Ставров от Велико Търново ще е главен съдия на мача утре между отборите на "Дунав" и "Левски" /21 часа, Градски стадион/. Помощници на Ставров ще са Георги Дойнов и Илиян Капарашев. Съдийски наблюдател ще е бившият елитен рефер от Силистра Георги Нарлев.
35-годишният Ставров ръководи за последно мач с участието на "Дунав" на 19 декември миналата година. Тогава русенският отбор завърши 2:2 у дома срещу "Локомотив" /Пловдив/. 
Ставров е един от царете на гафовете в българското футболно съдийство. Непрекъснато греши и непрекъснато го вадят от калта. Пускат го за наказание в "пералнята" от време на време и го вадят чистичък.  
Поредната капка с глупостите му бе през април тази година на мача "Ботев" /Пд/-"Славия". Той не даде кристална дузпа за "канарчетата" в 83-а минута, а малко по-рано, при абсолютно огледална ситуация, свири наказателен удар за "белите". С този мач съдията обезглави ботевци и им помогна сериозно да отпаднат от турнира за купата на България. 
Ето какво пише "Гонг" за този случай: "Върху Ставров се изля повече от справедлив гняв. Да беше еднократна грешката му, иди-дойди. Само веднъж да беше предрешавал по този начин мач, да махнем с ръка. Но неговите грешки нямат край. Ако не е най-наказваният български арбитър, със сигурност е сред най-наказваните. Само справка в последните два сезона показва, че от него са пропищели "Берое" /на два пъти/, "Верея", "Локомотив" /Пд/, "Пирин", "Ботев".
Пищят, пищят, ама юнакът от Велико Търново явно има широк гръб, щом ще идва на бял кон в Русе.