От три седмици по улица "Китка" в Селеметя се стича смърдяща вода, която създава сериозна опасност от епидемия. Избила е мръсна вода от канала и в двора на къщата ни се образува огромна локва, която вече разруши част от бордюра, а скоро може да започнат да се появяват и пропуквания по самата къща. С тези думи вчера ни посрещнаха Меджбурие Абдулова и Лейля, които живеят в къщата на ул. "Китка" 18 и се оплакват от непоносимата миризма, която ги е затиснала от миналия месец. 
Този канал като се запуши, започва да прелива, водата от три улици идва към нас и от три седмици тази локва стои в двора ни. Детето ми падна във водата и се обрина. И другите деца, които живеят тук, ще започнат да се разболяват. Искаме да ни е чисто и спокойно, исках и градина да си направя, но това, което се случва, е едно бавно загиване, казаха двете жени. А високите температури правят ситуацията още по-нетърпима. 
Живеещите в района са алармирали за проблема ВиК и на 30 юли екип е отпушил канала, но се оказа, че проблемът е бил решен временно. 
Канализация там няма, а това е незаконен канал за повърхностни води, обясни шефът на ВиК Сава Савов. Той е направен преди близо 20 години, най-вероятно преди някои избори, но е извън всякакви норми, не е на необходимата дълбочина и не е предаден на ВиК.