Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ затваря врати за читатели на 3 септември и няма да работи през цялата седмица от понеделник до събота включително. Всъщност няма да работи с читатели - инак вътре в културния институт ще кипи много даже усилен труд. Защото това е традиционният период в началото на есента, когато работещите там освежават томовете във фондовете и хранилищата и се грижат за цялостната обстановка в библиотеката. 
Предварително се извиняваме за неудобството, което ще причиним на хората, които прекарват часове в читалнята и заемната, а също и посещават събитията от нашия артистичен календар, казаха от РБ „Любен Каравелов“. Те припомнят, че все пак 6 септември е национален празник, което ще рече, че въпросната седмица и без друго ще бъде по-къса от обичайното. Така че се надяваме читателите да ни разберат, както става всяка година по това време, добавиха от РБ. 
Впрочем, за санитарен е обявен в библиотеката всеки последен четвъртък от всеки месец. Така ще бъде и в предстоящия 30 август, който се пада ден, преди да приключи осмият месец от годината.