Тунис - това е страхотна дестинация за лятото. Защо да не си направите едно потапяне в екзотиката на тази държава?

Тунис е един от любимите спа курорти на европейците. Прекрасни плажове, приятно слънце, изобилие от зеленина, вкусно вино.... Можем да кажем с право, че тунизийците обичат да живеят като древните римляни. Как да прекарате една страхотна почивка в Тунис с много ползи?

Ето нашите съвети!

1.Посетете Картаген

Задължително е да посетите Картаген, където се намират руините на римските бани. Ще посетите ансамбъла от историческото наследство на Картаген - най-вече става дума за един уникален исторически и археологически музей на Картаген, който съхранява исторически реликви от финикийския и римския период.

2.Разгледайте Сиди Бу Саид

Средиземноморска перла е това селище, син и бял град на романтиците, влюбените, писателите и художниците, който се намира на най-високата точка (130 метра над морското равнище). Със сигурност сте чували за този рай, едно слънчево място, построено в арабско-андалуски архитектурен дизайн с изглед към лазурното Средиземно море.

3.Оставете си време за разходка в столицата

Направете пълна обиколка на столицата - разгледайте безплатно главната улица на столицата, който носи името на първия президент на независим Тунис Хабиб Бургиба авеню. Този зелен булевард с величествени сгради, магазини и улични кафенета прилича на миниатюрна версия на парижкия Шанз-Елизе. На главната улица има невероятна католическа църква, френски театър и Триумфална арка. Задължително си направете снимка пред арката.

4.И не пропускайте Сахара

Това е екзотиката на южната част на страната. Какво ще видите: амфитеатърът в Ел Джем, който е сцена на гладиаторски битки от времето на Римската империя, построен през 3-ти век, с периметър 427 m2 и височина от 36 метра.

5.Загуан - не пропускайте това място

Екскурзия до Загуан - не пропускайте да си организирате. Там може да се посети храма на водата. След това трябва да отидете в Удна, той е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и се счита за едно от чудесата на света.

Какво да купите от Тунис за спомен?

И така - имате много снимки, но е време и за сувенири...Изборът е голям, но ето кое си заслужава!

Керамика
Продава се почти навсякъде. Цените са различни: може и да се пазарите за по-добра цена.

Вино
Може да си го купите почти навсякъде, но по-добре е да отидете на дегустация на отлични и редки сортове тунизийски вина в лозята на замъка "Бакхус". Това е единственото място в страната, където може да си купите сладки сортове вино.

Кожа
Тунис, подобно на Мароко, разполага със собствени кожени изделия. Огромна селекция на чанти, колани, кожени декорации, амулети. За всеки вкус и джоб!

Козметика
В Тунис се предлага отлична гама от продукти на базата на морски водорасли и кал. Фините кремове със зехтин и масло от рози са страхотни. Уникален продукт е бодливото крушово масло, което също е отлично за кожата на човека.

Сапун
Известният маслинен тунизийски сапун е задължителен.

Зехтин
100% качество има това масло. Има го в различни бутилки и грамажи.