Българската федерация по волейбол откри кампания за набиране на доброволци, които да помагат в организацията на световното първенство за мъже. Русе ще бъде домакин на мачовете в една от групите - 12-18 септември. 
Тези хора ще работят безвъзмездно, но пък ще имат уникалния шанс да наблюдават безплатно всички двубои. Ще бъдат облечени в специални екипи и на практика ще са част от организационния апарат. 
Всеки младеж или девойка, които искат да станат доброволци, могат да кандидатстват със заявка на www.volleyball.bg/volunteers/
Русенските фенове на волейбола ще имат привилегията да наблюдават мачовете от може би най-интересната въобще предварителна група. Срещи в "Арена Монбат" ще си дадат отборите на Бразилия, Канада, Франция, Египет и Китай. Бразилия например се сочи като фаворит за спечелване на световната титла. Не по-бледа е и визитката на Франция. Многи силни са и останалите тимове.   
Вече върви предварителна продажба на билети. Талоните могат да бъдат купени в мрежата на Eventim, бензиностанции ОМВ, "Технополис", "Office 1 Superstore", Български пощи, билетна каса при "Арена Монбат".
До септември не остана много, така че който иска да види отблизо играга на ярки волейболни звезди, не е зле да се застрахова с билети отсега.